Het MoEDiG-project kent zijn ontstaan in april 2017 wanneer bij onze collega Mohamed lymfeklierkanker werd vastgesteld. Een harde diagnose. Vrijwel meteen werd door de collega’s een idee uitgewerkt om Mo zoveel mogelijk te kunnen steunen in zijn strijd. Een beurtrol werd ingelast onder de collega’s voor en na de werkdag, om Mo naar zijn chemosessies te voeren om hem zo een duwtje in de rug te geven, wat ook meteen een naam kreeg; MoEDiG (Mo Extra Duwtje In de ruG).

 

Ruim 2,5 jaar later zijn we heel trots te kunnen starten aan het MoEDiG 2.0 project. Trots, omdat we met deze tweede fase de 1000 kankervrije dagen van Mo kracht willen bijzetten. In april 2021 zal Mo immers 1000 dagen kankervrij zijn. MoEDiG 2.0 bestaat er uit om deze 1000 kankervrije dagen om te zetten in een sportieve prestatie waarbij twee van zijn collega’s 1000 kilometers of meer samen zullen overbruggen. Al lopend en fietsend, dit in 10 opeenvolgende dagen (streefdatum tussen 17/4/2021 & 26/4/2021), een route van Brugge naar Arlon ook gekend als GR129. Met deze actie steunen we Kom Op Tegen Kanker (https://www.komoptegenkanker.be/acties/moedig-20)

 

Maar er is meer! Om Kom Op Tegen Kanker te steunen organiseren we, naast het sportieve project, ook nog twee verschillende acties. 

Eén ervan is een eindejaarsactie in de vorm van een bubbel- en wijnverkoop. (zie eindejaarsactie)

Een tweede actie, is een lezing rond (ultra)lopen / duursport onder leiding van niemand minder dan Ruben Van Gucht (sportpresentator / journalist), tevens ook peter en steun van onze actie. (zie lezing ultralopen)

#

Comments are closed

Meest recente berichten